Skip to content

Peuters zijn actief en ontdekken de wereld in rap tempo. Ze doen iedere dag nieuwe ervaringen op. Bij SWW Kinderopvang stimuleren we hun natuurlijke nieuwsgierigheid, in een avontuurlijke en tegelijkertijd huiselijke omgeving met veel leuke activiteiten zoals muziek, bewegen maar ook buiten ravotten of gezellig binnen samen spelen. Zo leren peuters niet alleen ontdekken wat ze leuk vinden maar ook waar ze goed in zijn. De Peuteropvang is een leerzame plek waar peuters een aantal ochtenden per week met elkaar spelen. Dit stimuleert de ontwikkeling en is een goede voorbereiding op de basisschool.

Jouw peuter ontwikkelt zich tot een sociaal wezentje. Dit is een proces dat vanaf het tweede levensjaar op gang komt. We besteden op de peuteropvang veel aandacht aan het aangaan van sociale contacten, vriendjes maken en de emoties van jouw kindje. Onze pedagogisch medewerkers zijn de professionals die jouw peuter hierin met liefdevolle aandacht begeleiden.

We laten peuters zoveel mogelijk zelf kiezen en doen. Onze pedagogisch professionals ondersteunen jouw peuter door woorden te geven aan wat hij wil. Peuters willen vooral veel zelf doen en ervaren. We laten ze bijvoorbeeld zelf hun brood smeren en leren ze het gebruikte speelgoed weer op te ruimen. Onderhandelen en omgaan met teleurstellingen horen daar ook bij. Als dat nog niet zo goed lukt, helpen we jouw peuter door op een liefdevolle manier uitleg te geven.De ontwikkeling van een peuter gaat razendsnel en peuters willen graag van alles weten. Op de peuteropvang stimuleren we de ontwikkeling van jouw kind met de VE-methode Piramide, specifiek gericht op de ontwikkelingsfase van peuters. Met thema’s die aansluiten bij wat hen boeit, werken we aan het vergroten van sociale vaardigheden, reken- en taalontwikkeling en de motoriek. We stemmen de thema’s en doelen op onze peuteropvang af met de basisscholen waarmee we samenwerken, zo krijgt jouw peuter de beste start in zijn jonge leven!

Onze locaties voor peuteropvang:

SWW peuteropvang De Klaproos

De Klaproos

Violenstraat 1
7102 CN WINTERSWIJK
06-23940305

SWW Klaverblad peuteropvang

Het Klaverblad

Vlierstraat 7
7101 TR WINTERSWIJK
06-34616636

SWW peuteropvang De Speeldoos peuteropvang

De Speeldoos

Voorninklaan 1
7103 AW WINTERSWIJK
06-10422268

De Emmakröskes groene peuteropvang

De Emmakröskes

Vredenseweg 170A
7113 AE WINTERSWIJK-HENXEL
06-22988649

SWW Pippeloentje peuteropvang

Pippeloentje

Hortensialaan 18D
7101 TR WINTERSWIJK
06-51349694

SWW peuteropvang Het Peuterhuis

Het Peuterhuis

Rusthuisstraat 30
7101 JH WINTERSWIJK
06-22686698

SWW De Vlinder binnen spelen

De Vlinder

Amstelstraat 9
7103 AW WINTERSWIJK
06-16468934

Wat ouders en kinderen over SWW zeggen!

SWW ouders

"Echt een tweede huis..."

Omdat we geen familie hebben in Winterswijk is het voor ons belangrijk dat ons kind zich fijn en vertrouwd voelt op het kinderdagverblijf. Dit gevoel hadden wij meteen bij SWW Kinderopvang. Het is echt zijn tweede thuis! Ook de ondersteuning met het tweetalig opvoeden is heel goed en brengt alleen maar voordelen met zich mee.

SWW Ouders

"Oprechte interesse voor elk kind..."

Wat ons altijd weer opvalt en aanspreekt is de goede sfeer, de enthousiaste pedagogisch medewerkers met oprechte interesse voor ieder kind. Als je binnenstapt hangt er altijd een rustige, relaxte sfeer en iedereen groet elkaar vriendelijk. Tussendoor ontvangen we vaak foto’s via het Ouderportaal! SWW Kinderopvang is een professionele organisatie met een groot hart voor alle kinderen!

SWW-ouders testimonial

"Het voelt vertrouwd..."

Bij SWW hebben kinderen alle ruimte hebben om te spelen. Zowel binnen als buiten is daar de gelegenheid voor. Ik ben al jaren lang klant van SWW Kinderopvang. Mijn dochter van 18 heeft nog bij SWW gezeten. Daardoor was het voor mij vanzelfsprekend om te kiezen voor SWW. Het voelt voor mij vertrouwd. Ik word blij als ik mijn zoon kom ophalen en hij leuk en gezellig aan het spelen is met andere kinderen. Ook de gastvrijheid en vriendelijkheid van de medewerkers is een groot compliment waard!

Vragen? Bel of mail ons!
T 0543- 546060 info@swwbv.nl

Back To Top